Opgelet met uw WK-hoesjes op zijspiegels .

27-06-23

Ook wij supporteren van harte mee met onze Rode Duivels. Maar pas op met sommige gadgets die worden aangereikt. Zo kunnen de WK-hoesjes op de zijspiegels van uw wagen het zicht belemmeren. Is dat het geval, dan kunt u hiervoor beboet worden. Volgens Benoît Godart, woordvoerder van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), “kunt u een boete krijgen als de hoesjes slecht geplaatst zijn en het zicht belemmeren”. “De wetgeving is duidelijk: elke bestuurder moet het best mogelijke gezichtsveld hebben en vrijwaren. Hij mag zijn voertuig ‘versieren’, maar die opsmuk moet binnen de perken blijven”.

Bovendien zitten de richtingaanwijzers tegenwoordig op veel modellen net in de zijspiegels ingebouwd. Hierdoor is het veel minder zichtbaar of een wagen wil afslaan of niet. Meestal hebt u wel op meerdere plaatsen richtingaanwijzers maar is dit niet het geval, dan is het zeker aan te raden om de Rode Duivels op een andere manier in de kijker te plaatsen.

Politierechter beslist !

Bij een ongeval kan het in elk geval aanleiding geven tot discussie. Eventueel zal het uiteindelijk een politierechter zijn die zal beslissen of de spiegelhoesjes mee aan de basis lagen van het ongeval. Toch iets om over na te denken. Want als de Duivels dan toch geen wereldkampioen worden, zit u eventueel bij een beslissing in uw nadeel met een dubbele kater !

Bron : BIVV