Is er een baby op komst? Vergeet je verzekeraar niet in te lichten!

06-09-22

De euforie en spanning rond nieuw leven op aarde zijn groot. Na 9 maanden ongeduld is jouw pasgeboren baby daar eindelijk. Tijd om te ontspannen en tot rust te komen is er niet, want je baby’tje heeft een strakke dag- en nachtplanning nodig. Plus, er zijn enkele formaliteiten die je absoluut in orde dient te brengen van zodra jouw pagadder geboren is. We sommen drie interessante verzekeringen op, waaronder één verplichte.

Ziekteverzekering als absolute prioriteit

Een kersverse baby, betekent heel wat pampers, maar ook heel wat denkwerk. Zo dien je onder meer langs te gaan bij je verzekeraar om hen op de hoogte te brengen van je pasgeborene. Dit doe je aan de hand van een geboorteattest dat je ontvangt van zodra je jouw kindje inschrijft bij de burgerlijke stand van jouw gemeente.

Een ziekteverzekering vergoedt jouw gezin en jou bij medische kosten, ten gevolge van een ongeval of ziekte. Ook bij preventieve bezoeken, zoals bij routinematige controles bij de tandarts, etc. vallen hieronder. De ziekteverzekering is een verplichte verzekering!

Hospitalisatieverzekering als extra steun

Hoewel een hospitalisatieverzekering geen verplichting vormt, kan je er samen met je gezin alleen maar de vruchten van plukken. Deze biedt namelijk extra financiële ondersteuning, bij kosten die niet gedekt worden door de ziekteverzekering. Denk bijvoorbeeld aan kosten die gepaard gaan met de ambulante verzorging voor of na ziekenhuisopname. Ook supplementaire kosten op de erelonen van je arts of de verblijfskosten van je kamer in het ziekenhuis, worden veelal terugbetaald door de hospitalisatieverzekering.

Familiale verzekering voor het hele gezin

Naast schade bij jezelf, of één van je gezinsleden, kan het natuurlijk ook gebeuren dat iemand van je gezin schade aanbrengt bij anderen. Onbewust en onbedoeld, natuurlijk! In dat geval, kan je terugvallen op je familiale verzekering die specifiek in het leven geroepen werd voor lichamelijke en materiële schade aan derden.

Heb je vragen omtrent de inschrijving van je kleine spruit? Of wens je meer informatie over aanvullende verzekeringen? Maak meteen een afspraak, dan brengen we alles gedetailleerd in kaart.