Jonge autobestuurders besparen op hun autoverzekering met een cursus defensief rijden.

14-07-24

Het is een oud zeer dat jonge bestuurders vaak een flink bedrag moeten ophoesten voor hun eerste autoverzekering. Een vaak toegepaste techniek is om de jongere bij de ouders in te schrijven als een toevallige bestuurder zodat hij tijd krijgt om zijn rijvaardigheid te bewijzen. 

Zodra uw zoon of dochter dus een rijbewijs heeft, is het nuttig om hem of haar in te schrijven. Uw premie zal wat stijgen maar het kan vele euros verschil maken als uw kind enkele jaren later een eigen wagen heeft en zelf een verzekering onderschrijft. Want dan kan hij bewijzen dat hij effectief al een aantal jaar rijdt en (hopelijk) geen ongevallen veroorzaakt heeft.

Maar er is nog een andere manier voor jonge bestuurders om een lagere premie te bekomen. Veel maatschappijen bieden polissen aan met korting voor wie een cursus “defensie rijden” of een “slipcursus” gevolgd heeft. Niet alleen kan het je veel brandstofkosten besparen, het kan ook je leven redden. En voor wie wat rond kijkt dus ook een lagere prijs voor de autoverzekering. Uw makelaar kan u zeker helpen.