Niet rokers betalen minder voor hun levensverzekering

14-07-24

Roken is slecht voor de gezondheid. En het betekent natuurlijk ook een aanslag op de geldbeugel en niet alleen omwille van de prijs van de sigaret. Ook voor diverse verzekeringsformules rekenen sommige verzekeringsmaatschappijen hogere premies aan voor rokers en niet rokers. U kunt het discriminerend vinden maar zo werken verzekeringen nu éénmaal : als het risico kleiner is, dan betaal je een lagere premie. Denk maar aan de jonge autobestuurders die meer betalen voor hun autoverzekering.

Het zal niet de grootste stimulans zijn, maar stoppen met roken kan dus op meer dan 1 manier besparingen opleveren. Zo zal een niet roker minder betalen voor een hospitalisatie of andere zorgverzekering omdat bewezen is dat rokers vaker ziek zijn. Wat niet terugbetaald wordt door de mutualiteit moet vergoed worden door de verzekeraar. Ook levensverzekeringen zijn vaak duurder omdat er elk jaar vele rokers sterven aan deze levensgewoonte. 

Als niet roker win je dus niet alleen omdat je gezonder bent, maar je kan ook flink wat euros besparen met lagere verzekeringspremies.